Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 19:46

Συνάντηση με βουλευτή Δωδεκανήσου κο Μάνο Κόνσολα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 24-4-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11.00 στο δημοτικό κατάστημα , ανάμεσα στον δήμαρχο Καλυμνίων κο Ιωάννη Γαλουζή και το βουλευτή Δωδεκανήσου κο Μάνο Κόνσολα.

.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιωάννης Γαλιμιτάκης και Κώστας Ζαϊρης και εκ μέρους της αντιπολίτευσης οι κύριοι Ιω. Μαστοκούκος και Εμμ. Μουσελλής.

Ο κύριος Κόνσολας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση εξέφρασε την επιθυμία να υπάρχει συντονισμένη και ουσιαστική συνεργασία με το Δήμο της Καλύμνου, προκειμένου να προωθούνται άμεσα λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο κος δήμαρχος, αφού τον καλωσόρισε και τον ευχαρίστησε για το ειλικρινές ενδιαφέρον, αναφέρθηκε στο κρίσιμο ζήτημα των ημερών, την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από τη Βουλή  για τη δέσμευση των ταμειακών υπολοίπων των Δήμων. 

Ενημέρωσε τον κο Κόνσολα, για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Καλύμνου, με την οποία αποφασίστηκε μια σειρά συντονισμένων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων, στο πλαίσιο της ΚΕΔΕ, από κοινού με τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας, για το θέμα αυτό. 

Τόνισε δε το γεγονός, ότι εφόσον εφαρμοστούν τέτοιες πρακτικές, θα προκύψουν σημαντικά και δυσεπίλυτα λειτουργικά προβλήματα για τους Δήμους, με κίνδυνο ακόμα και παγώματος των χρηματοδοτήσεων όσων έργων βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Στο σημείο αυτό ο κος Κόνσολας εξέφρασε την ελπίδα να ανακληθεί η απόφαση αυτή, εφόσον βέβαια έχει εξασφαλισθεί συμφωνία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της χώρας μας με την Ε.Ε.

Στη συνέχεια ο κος Κόνσολας ζήτησε να ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν τους ΧΑΔΑ της Καλύμνου, καθώς οι προθεσμίες αποκατάστασης είναι πλέον ασφυκτικές και επικρέμεται έντονα ο κίνδυνος επιβολής δυσβάστακτων προστίμων από την Ε.Ε. 

Στο θέμα αυτό ενημερώθηκε σχετικά με τις προγραμματισμένες διαδικασίες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Ψερίμου και Καλύμνου, καθώς και για τις σχετικές αναθέσεις μελετών, τόσο από τον κο δήμαρχο όσο και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κο Κ. Ζαϊρη. 

Τέλος, στη συνάντηση εξετάστηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν :

α) την αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων, την προστασία και τη συνακόλουθη διασφάλισή τους  από επίδοξους καταπατητές,  και 

β) την ανανέωση της λίστας πρόσληψης εργατοτεχνιτών για τα έργα  που εκτελούνται στο νησί μας με την μέθοδο της αυτεπιστασίας. 

Κλείνοντας, ο κος Κόνσολας αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο της Καλύμνου για την αναλυτική ενημέρωση, επανέλαβε την πρόθεσή του για ουσιαστική και συντονισμένη συνεργασία  με τα στελέχη του Δήμου, για την -από κοινού- προώθηση λύσεων σε θέματα ζωτικής σημασίας, για τα νησιά μας και ειδικότερα  την Κάλυμνο.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 

Διαβάστηκε 2000 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 12:20

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates