Κάλυμνος, 9-4-2020

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και σε όλο το φάσμα αυτού που ονομάζουμε «Καθημερινότητα», δίνουν μεγάλη μάχη για να διατηρήσουν το νησί μας καθαρό.

Τις δύσκολες στιγμές που περνάει όλος ο πλανήτης και κατ επέκταση και η πατρίδα μας, το διακύβευμα είναι ένα και μοναδικό. Να κρατήσουμε όρθιες όλες τις Δημόσιες Δομές που εξασφαλίζουν την δημόσια υγεία.

Στον τιτάνιο αγώνα αυτόν, η Υπηρεσία Καθαριότητας, το Τμήμα Πρασίνου, ο Δημοτικός μας Φωτισμός, οι Τεχνικές μας υπηρεσίες, το Τμήμα Προγραμματισμού Καθημερινότητας, βρίσκονται καθημερινά έξω, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό εξυπηρετώντας στις αντίξοες αυτές συνθήκες όλους εσάς, ώστε η Κάλυμνός μας να σταθεί Όρθια και Καθαρή!

Ζητάμε λοιπόν, το αυτονόητο και από εσάς τους χιλιάδες συνδημότες και συνδημότισσες μας, να τηρούνται δηλαδή κανόνες και οδηγίες για όλο αυτό το διάστημα που διαρκεί η καραντίνα.

• Απαγορεύεται από αύριο να αφήνουμε οποιοδήποτε σκουπίδι εκτός κάδου!. Αν ο κάδος της γειτονιάς μας είναι γεμάτος, να κάνουμε τον κόπο να μεταφέρουμε τα απορρίμματα στον αμέσως επόμενο διαθέσιμο.

• Ας μεριμνήσουμε όλοι μας, να κρατάμε τους κάδους απορριμμάτων κλειστούς.


• Όπως έχουμε πολλάκις σημειώσει, τα σκουπίδια μας, να τα κατεβάζουμε στα σημεία εναπόθεσης ΜΟΝΟ κατά τις βραδινές ώρες.

• Τον τελευταίο καιρό, παρατηρήθηκαν απαράδεκτες συμπεριφορές, συνδημότες μας, να τοποθετούν δίπλα σε κάδους, ογκώδη αντικείμενα (Ψυγεία, Πλυντήρια, Καναπέδες, Είδη Υγιεινής). Αποτέλεσμα αυτής της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, είναι να απασχολείται το προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας για να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, δίχως να είναι στις υποχρεώσεις της.
• Το ίδιο συμβαίνει μάλιστα με μεγάλη ένταση λόγω εποχής και με τα κλαδέματα.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να απομακρύνουν όλα αυτά με δικά τους έξοδα.

Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε την Δημόσια Υγεία.

Με ευκαιρία αυτή την δοκιμασία, να αλλάξουμε νοοτροπία και να γίνουμε καλύτεροι.

Μένουμε σπίτι. Για να είμαστε και αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας

Παντελής Ζωϊδης

Κάλυμνος, 8-4-2020

ΠΡΟΣ: Κο Παν. Βούρο, Αρθογράφο

Αγαπητέ Παναγιώτη

Επειδή παρακολουθώ σταθερά τα γραφόμενα σου τα οποία έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον γιατί πάντα είναι στοχευμένα ιδιαίτερα το τελευταίο σου άρθρο στο kalymnosnews.gr για τον εθελοντισμό προκειμένου να δούμε πιο καθαρές γειτονιές με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Επειδή είσαι νέος με φρέσκιες ιδέες και ορμή και γνωρίζω ότι θέλεις να βοηθήσεις σου προτείνω να έχεις το συντονισμό μιας τέτοιας πρωτοβουλίας με την όποια στήριξη απαιτηθεί να έχεις από τη Δημοτική Αρχή.
Γι αυτό σε παρακαλώ να μου καταθέσεις ένα επιχειρησιακό σχέδιο με συγκεκριμένες δράσεις τις οποίες εσύ θα προτείνεις ανά γειτονιά και θα έχεις την ευθύνη υλοποίησής τους.
Εγώ προσωπικά σε διαβεβαιώ ότι θα σταθώ δίπλα σου προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, συνδυαστικά με τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Αντιδήμαρχο κο Ζωίδη Παντελή και το συνεργάτη του κο Μικέ Ζηρούνη και όλους τους εργαζομένους στην υπηρεσία καθαριότητας, μια προσπάθεια με θετικό πρόσημο όπως ομολογείται από όλη την Καλυμνιακή κοινωνία.
Περιμένω να συναντηθούμε και να αναλάβεις τις απαραίτητες πρωτοβουλίες .

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Ελ. Διακομιχάλης

Κάλυμνος, 3-4-2020

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί δια περιφοράς, την 7η του μηνός Απριλίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα έναρξης της συνεδρίασης 17:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με:
α) το άρθρο 184 του Ν. 4635/2019
β) το άρθρο 10 της ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού COVID- 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020)
γ) τις με Α.Π. 13818/13-03-2020 & 20930/31-03-2020 εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ.

1. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού) καθώς και τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων, για τις επιχειρήσεις του Δήμου Καλυμνίων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID 19
2. Έγκριση 1ης Αναμόρφωσης ΟΠΔ του Δήμου Καλυμνίων και ΝΠΔΔ αυτού οικ. έτους 2020
3. Αποδοχή χρηματοδότησης έκτακτης κατανομής ποσού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2020 στους Δήμους της χώρας, προς κάλυψη των αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19
4. Ανανέωση παραχώρησης οχημάτων Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου με σύμβαση χρησιδανείου σε Ο.Τ.Α. Νομού Δωδεκανήσου
5. Εξέταση αιτήματος Κλήμη Ευσταθίου για διαπλάτυνση δρόμου στην περιοχή Ανάσταση
6. Εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού μέλους για τη συμμετοχή του στη Γ.Σ. της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΑΙΓΑΙΙΣ» και τον διακριτικό τίτλο «Δ.Δ.Α.Δ. - ΑΙΓΑΙΙΣ»
7. Λήψη απόφασης για τη δημοπράτηση αστικού ακινήτου στη Δημοτική Αγορά
8. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 22/2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ με θέμα: «Μείωση τελών αποχέτευσης»
9. Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Παιδικός – Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Καλυμνίων – ΜΑΝΑ – Ιωάννα Καρπάθιου»


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γαβαλάς Νικόλαος

Συνημμένα:
1. Οδηγίες για την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣH ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

1) Για τη δια περιφοράς λήψη απόφασης απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον των 2/3 των μελών του συλλογικού οργάνου (Δημοτικό Συμβούλιο).
2) Εκδίδεται η πρόσκληση συνεδρίασης με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που αποστέλλεται στα μέλη τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν την συνεδρίαση.
3) Μαζί με την πρόσκληση αποστέλλονται οι εισηγήσεις των θεμάτων για τα οποία θα ληφθεί απόφαση.
4) Τα συμμετέχοντα στο όργανο μέλη έχουν δικαίωμα να αποστείλουν με email την ψήφο τους επί κάθε θέματος που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, το αργότερο μέχρι δύο (2) ώρες μετά την ώρα σύγκλησης της Οικονομικής Επιτροπής, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση. Η ψήφος του κάθε μέλους (ναι, όχι, λευκό, παρών) θα αποστέλλεται στο email της γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ήτοι: α) στο email του γραμματέα κ. Κουνενάκη Νικολάου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με ταυτόχρονη κοινοποίηση και στο β) γενικό email του Δήμου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Εναλλακτικά δίνεται η δυνατότητα στα μέλη εντός του ίδιου ως άνω χρονικού διαστήματος, να ενημερώνουν για την ψήφο τους τον Πρόεδρο ή τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεομοιοτυπία (fax) στο 22433 60123-133, καθώς και με οποιοδήποτε μεταβιβαζόμενο τρόπο.
5) Συμμετέχοντα (παρόντα) στη συνεδρίαση θεωρούνται τα μέλη που έχουν αποστείλει την ψήφο τους μέχρι την ώρα που καθορίζεται ανωτέρω, δηλαδή μέχρι την πάροδο δύο (2) ωρών από την ώρα σύγκλησης της συνεδρίασης, όπως αυτή αναγράφεται στην κάθε πρόσκληση. Τα μέλη που δεν θα αποστείλουν ψήφο μέχρι την ώρα αυτή θεωρούνται μη συμμετέχοντα (απόντα).
6) Είναι προφανές ότι στις δια περιφοράς συνεδριάσεις, τα στάδια της συζήτησης, πρωτολογίας και δευτερολογίας παραλείπονται, αφού η συνεδρίαση δεν γίνεται με τη συνήθη διαδικασία και δεν υπάρχει φυσική παρουσία.
7) Οι αποφάσεις που θα ληφθούν με την δια περιφοράς διαδικασία θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου (Δημοτικό Συμβούλιο) στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη λήξη των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Εξάλλου, για τις συγκεκριμένες αποφάσεις τα μέλη θα λάβουν γνώση μέσω της ανάρτησής τους στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Προκήρυξη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής απο Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 μέχρι Παρασκευή 10 Απριλίου 2020.

Πατήστε στο συνημμένο αρχείο.

Κάλυμνος, 31-3-2020

Έφυγε χθες από τη ζωή η εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς και της Εθνικής μας Αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών, ο Μανώλης Γλέζος.
Ο έφηβος Μανώλης Γλέζος μαζί με τον αείμνηστο Απόστολο Σάντα, τη νύχτα της 30ης προς 31η Μαΐου του 1941 κατέβασαν από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης το Γερμανικό Σύμβολο του κατακτητή, τη μισητή σβάστικα, κάνοντας την πρώτη αντιστασιακή ενέργεια κατά των Γερμανών σε όλη την Ευρώπη.
Είχα την ξεχωριστή τιμή να συναντηθώ με τις δυο αυτές ιστορικές προσωπικότητες της Εθνικής μας Αντίστασης στο γραφείο του Δημάρχου της Καλύμνου το 1996 όταν ήλθαν στο νησί στις 7 Μαρτίου, τιμώντας τον Καλυμνιακό Λαό για τα γεγονότα που προηγήθηκαν τον Ιανουάριο του 1996 με την ύψωση της Ελληνικής Σημαίας στα Ίμια.
Η Ελλάδα δυστυχώς από σήμερα είναι πολύ φτωχή γιατί έφυγε από κοντά μας ένας μεγάλος ΈΛΛΗΝΑΣ.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Ελ. Διακομιχάλης

Κάλυμνος, 30-3-2020

Ως Δήμαρχος οφείλω να καταδικάσω το πρόσφατο γεγονός κυκλοφορίας ψευδούς είδησης που σημειώθηκε από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα Kalymnosnow με υπεύθυνο τον κύριο Γιώργο Μαύρο, και να κάνω ταυτόχρονα έκκληση να σταματήσει η διάδοση ψευδών φημών και ειδήσεων, οι οποίες δημιουργούν έντονο κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Παρακαλώ θερμά όλοι -και ειδικότερα όσοι δραστηριοποιούνται σε τοπικά ΜΜΕ και έχουν ρόλο στα κοινά του τόπου- να διασταυρώνουν ως οφείλουν κάθε πληροφορία προτού τη δημοσιοποιήσουν και να δείξουμε όλοι μαζί υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοσυγκράτηση προκειμένου να διαφυλαχθεί στο μέτρο του δυνατού, και η ψυχική υγεία των συμπατριωτών μας, καθώς είναι ήδη επιβαρημένη από τη βαριά ειδησεογραφία που καθημερινά παρακολουθούμε από τα κεντρικά ΜΜΕ.

Ο Δήμαρχος

Διακομιχάλης Δημήτριος

Κάλυμνος, 26-3-2020

Αγαπητέ κύριε Περιφερειάρχα
Μετά από τη συνεργασία που είχαμε, σχετικά με την αναγκαιότητα για την προμήθεια μηχανήματος για γρήγορο τεστ (rapid test) διάγνωσης του νέου κορονοϊού Covid 19 και την άμεση ανταπόκρισή σας, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω και εγγράφως για την εκ μέρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ανάληψη του κόστους προμήθειας.
Το μηχάνημα αυτό που θα διατεθεί στο Νοσοκομείο Καλύμνου για χρήση από το αρμόδιο τμήμα θα προφέρει ιδιαίτερα σημαντικές υπηρεσίες στην κοινωνία της Καλύμνου, εν μέσω αυτής της επικίνδυνης πανδημίας την οποία βιώνουμε όλοι.
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, οφείλει να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και να ανταποκρίνεται σε αυτές με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό, προκειμένου να εμπνέει το αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες μας.
Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία και την ανταπόκριση.

 

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων

Δημήτριος Ελ. Διακομιχάλης

Πατήστε στο συνημμένο αρχείο, για σχετική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (Υπουργείο Υγείας)

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 11:19

MHNΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

MHNΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.

ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΠΛΑΝΩΝ ΜΑΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΕΔΩ .

Δημήτριος Ελ. Διακομιχάλης
Δήμαρχος Καλυμνίων

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 21:48

Εργασίες απολύμανσης

Κάλυμνος, 19-3-2020

Aνακοινώνουμε στους συμπολίτες μας ότι αύριο Παρασκευή 20/3/2020 πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες απολύμανσης στην Πόθια από το κτίριο επιβατών του κεντρικού λιμένα, σε όλο τα ανάπτυγμα της κεντρικής πλατείας μέχρι την Ιχθυόσκαλα, στο δρόμο Πατηθριών , τον κεντρικό εμπορικό δρόμο μέχρι σταθμό ταξί και θα καταλήξει στην Εθνική τράπεζα.

Η απολύμανση θα αρχίσει στις 11.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 4.00μ.μ.
Μετά τις 4.00μ.μ. οι εργασίες θα συνεχίσουν στην περιοχή Χώρας από την κεντρική πλατεία, Σκάφη μέχρι την πλατεία Παναγίας έως τις 7.00.μ.μ.

Απαγορεύεται αυστηρά η κυκλοφορία πεζών στις περιοχές αυτές κατά τις ώρες απολύμανσης για λόγους προσωπικής ασφάλειας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δημήτριος Ελ. Διακομιχάλης

Σελίδα 1 από 87
BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates