Δελτία Τύπου
Δελτία τύπου

Δελτία τύπου (534)

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 14:09

Δελτίο τύπου

Συνάντηση με τον Διευθυντή ΕΚΑΒ Αιγαίου κο Σ. Καραταπάνη είχε χθες 11/4/2024 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καλύμνου κος Ιωάννης Μαστροκούκος.

Ο κος Καραταπάνης συνοδευόταν από τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ Καλύμνου και  έθεσαν από κοινού στον κ. Δήμαρχο μια σειρά ζητημάτων, που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία της υπηρεσίας , όπως είναι η αναγκαιότητα ενίσχυσης του υπάρχοντος προσωπικού καθώς  και του διαθέσιμου στόλου ασθενοφόρων για το νησί μας.

Ο Δήμος μας, ήδη συμβάλει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, στην ενίσχυση της υπηρεσίας με την καταβολή του ενοικίου των αποσπασμένων υπαλλήλων, οι οποίοι διαμένουν και εργάζονται στο νησί μας .

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα εύρυθμης και επαρκούς λειτουργίας της υπηρεσίας στο νησί μας, ο Δήμος μας θα διεκδικήσει την έμπρακτη στήριξη του φορέα, απευθυνόμενος στους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες.

 

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024 14:09

Δελτίο τύπου

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα 11/4/2024 οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης κος Μ. Λογοθέτης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Ευ. Κυριαζόπουλος.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι το λιμάνι μας θα είναι λιμάνι εισόδου -εξόδου από τη Χώρα σε ετήσια βάση, ως συνέχεια της συμφωνίας υποδοχής τουριστών από τρίτες Χώρες -Τουρκία με άμεση και γρήγορη έκδοση βίζας.

Επίσης λειτουργεί υπηρεσία θεώρησης διαβατηρίων ΣΕΝΚΕΝ.

Οι Γενικοί Γραμματείς επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις ΣΕΝΚΕΝ στο κεντρικό μας λιμάνι και διαπίστωσαν την αρτιότητα των υποδομών που δημιούργησε το Δημοτικό μας Λιμενικό Ταμείο.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και φορείς του  τουρισμού, που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, οι οποίοι έθεσαν στους Γενικούς Γραμματείς, σειρά θεμάτων που τους απασχολούν.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έθεσαν σειρά ζητημάτων, που απασχολούν το νησί μας όπως  :

  • Τη μείωση του ΦΠΑ στο 17% για να εξομαλυνθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός ανάμεσα στα νησιά.
  • Την αναγκαιότητα να σωθεί η ΑΝΕΚ από την καταστροφή και τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται.
  • Τη λειτουργία της Σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.

Καθώς και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα.

Με οργάνωση , προγραμματισμό , με συντονισμένες προσπάθειες και καλές σχέσεις με τους θεσμούς του Κράτους, η Κάλυμνος θα βρει τα βήματά της και θα πάρει τη θέση που της αξίζει.

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 14:14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε, ότι o Δήμος μας προτίθεται να  προσφέρει στους  μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, και του Γυμνασίου

την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής,

μετά τη λήξη του σχολικού έτους, διοργανώνοντας

 ένα βιωματικό εργαστήρι από τις 17-30 Ιουνίου 2024 με τίτλο :

 " H πρώτη επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής"

  με τον πτυχιούχο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών-εικαστικό

κο Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου .

O κος Χατζηχατζόγλου έχει διατελέσει σκιτσογράφος επί σειρά ετών σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει συμμετάσχει  σε  ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και πρόσφατα εξέθεσε με μεγάλη επιτυχία τα έργα του, εμπνευσμένα από την ποπ κουλτούρα, στον χώρο τέχνης Alma Mater στην Αθήνα. Ζωγραφικά σχέδια του Μιθριδάτη, έχουν φιλοτεχνήσει, αφίσες συναυλιών ξένων καλλιτεχνών (Geogre Benson, Jetrho Tull, κ.α.), όπως και εξώφυλλα δίσκων Ελλήνων καλλιτεχνών.

. Το 2017 ο κος Χατζηζατζόγλου Μιθριδάτης ιδρύει την Amok Time Arts. Η Amok Time Arts είναι μία κολεκτίβα καλλιτεχνών, που σκοπό έχει την δικτύωση και ανάδειξη ταλαντούχων ανθρώπων με αφοσίωση στην τέχνη. Μουσική, εικαστικά, φωτογραφία, συγγραφή, γραφικές τέχνες, υποκριτική, μόδα  συγκεντρώνονται με σκοπό να δημιουργήσουν μικρά θαύματα

Στο βιωματικό εργαστήρι, αλληλεπιδρά με τους μικρούς μαθητές, τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώση και τεχνική κατάρτιση με ένα βιωματικό τρόπο μέσα από την προσωπική τους εμπειρία-και ανακάλυψη, που τους οδηγεί τελικά στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων καθώς και στην αναγνώριση των συναισθημάτων και ταλέντων τους.

Και μέσα από τη δημιουργική αυτή αλληλεπίδραση τους μεταδίδει την αγάπη του για την συναρπαστική τέχνη της ζωγραφικής, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της .

Πληροφορίες & δηλώσεις  συμμετοχής στα τηλ 22433-60105 & 60115

                                                  

                                                     Από το Γραφείο Δημάρχου

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 14:29

Δελτίο τύπου

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι o Δήμος μας βρίσκεται σε διαδικασία Προκήρυξης  επιλογής αναδόχου, για την εκτέλεση της σύμβασης που αφορά σε εκτεταμένες Επισκευές και συντηρήσεις στις Σχολικές μονάδες του νησιού μας.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά την αποκατάσταση φθορών, κουφωμάτων καθώς και ελαιοχρωματισμούς και άλλου είδους απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στις εξής σχολικές μονάδες του νησιού μας :

  • 1ο δημοτικό Σχολείο Χώρας
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως
  • Δημοτικό Σχολείο ΄Αργους
  • ΕΠΑΛ
  • 2ο Νηπιαγωγείο Χώρας
  • 1ο, 2ο,3ο,4ο και 5ο Νηπιαγωγείο Πόλεως.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 324 χιλ. ευρώ και η ημερομηνία λήξης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 22η/4/2024.

Η δημοτική μας αρχή προχωράει σταθερά και με συντονισμένες προσπάθειες όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης σημαντικών ζητημάτων που αφορούν βασικές υποδομές του νησιού μας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον τόπο μας.

 

 

 

 

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε απαγόρευση καύσης στις Π.Ε. Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ως και τις 9 Απριλίου 2024 λόγω εκδήλωση ισχυρών ανέμων.

Παρακαλούμε τους πολίτες, τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδων και Δωδεκανήσου) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Ενημερώνουμε επίσης ότι θα πραγματοποιείται εκτεταμένος έλεγχος και περιπολίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την τήρηση της απαγόρευσης καύσης και σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με την υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας» (ΦΕΚ 2233/Β.2020).

Σας ενημερώνουμε τέλος ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (http://civilprotection.gr/el- Οδηγίες προστασίας- Δασικές Πυρκαγιές) καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (https://www.pnai.gov.gr/archives/16891 – Ενημερώσεις της  Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

.

Ερμούπολη  6 Απριλίου 2024

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 14:52

Δελτίο τύπου

Τον Δήμο Καλυμνίων εκπροσώπησε στην τουριστική Έκθεση  TBI του Βερολίνου η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Καλλιόπη Κουτούζη Vogelzang.

Ο Δήμος μας φιλοξενήθηκε στο τουριστικό περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου . Η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο ΕΟΤ ήταν από τους κύριους εκθέτες στο Βερολίνο.

Η κυρία Κ. Κουτούζη είχε επαφές με τουριστικούς οργανισμούς όπως η TUI και η JET2 για οργανωμένο τουρισμό στο νησί μας αλλά και με τουριστικά πρακτορεία που ειδικεύονται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της κας Αντιδημάρχου στο Βερολίνο είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αντιπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας Sky Express και να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νησί από την ελλιπή σύνδεση μας με τα αεροδρόμια Ελευθέριος Βενιζέλος και την αύξηση των δρομολογίων.

Είχε επίσης συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας Airbnb και συζητήθηκε η οργάνωση σεμιναρίου επιμόρφωσης όχι μόνο των ιδιοκτητών των καταλυμάτων της συγκεκριμένης πλατφόρμας αλλά και του προσωπικού άλλων μορφών καταλυμάτων , με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τουρίστες.

Έδωσε επίσης συνέντευξη στο ελληνόφωνο τμήμα της Deutche Welle και ενημέρωσε για το νησί της Καλύμνου την εκπρόσωπο της Der Spiegel, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενημέρωσης με εφημερίδες, περιοδικά και website.

Τον χώρο της Έκθεσης τίμησαν  με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ Δημ. Φραγκάκης, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί μας και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του .

 

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 13:48

Δελτίο τύπου

Σειρά επαφών πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος της Καλύμνου κος Ιω. Μαστροκούκος, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στο νησί της Ρόδου.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κο Γ. Χατζημάρκο, η οποία έγινε σε ένα πολύ θετικό κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού, συζητήθηκαν διεξοδικά αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν το νησί μας.

Τέθηκε ο οδικός χάρτης και οι βάσεις για μια από κοινού εποικοδομητική συνεργασία με γνώμονα πάντα την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του νησιού μας.

Στη συνέχεια ο κος Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κο Χρήστο Μιχαλάκη, με τον οποίο διερευνήθηκαν όλες οι δυνατότητες και ευκαιρίες αξιοποίησης του πολιτιστικού προϊόντος  και της ιδιαίτερης ταυτότητας της Καλύμνου.

Τέλος ο κος Δήμαρχος είχε συνάντηση εργασίας τόσο με τον Περιφερειακό Δ/ντή εκπαίδευσης κο Γ. Παπαδομαρκάκη, όσο και με τον Προϊστάμενο Α΄βάθμιας εκπαίδευσης κο Χ. Ψαρά, με τους οποίους συζήτησαν αναλυτικά, θέματα που αφορούν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας στην Κάλυμνο.

  

Από το Γραφείο Δημάρχου

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 14:52

Δελτίο τύπου

Στο  Ντύσελντορφ της Γερμανίας μετέβη η δημοτική σύμβουλος κα Καλλιόπη Κουτούζη Vogelzang για την τουριστική έκθεση “Boats 2024”, που διεξήχθη από 20 έως 28 Ιανουαρίου.

Η συμμετοχή της στην έκθεση έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και με τη διπλή της ιδιότητα ως Αντιδημάρχου Τουρισμού -Αποδήμων και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου.

Η κυρία Αντιδήμαρχος είχε επαφές με Ελληνικές και ξένες εταιρείες yachting, θαλασσίου τουρισμού, ιστιοπλοΐας , παροχής υπηρεσιών , σκαφών και υπεύθυνων μαρινών.

Προώθησε το λιμάνι της Καλύμνου, ως τόπο ελλιμενισμού, επιβίβασης και αποβίβασης των πληρωμάτων και ενοικιαστών των ιστιοφόρων.

Επίσης ήρθε σε επαφή με φορείς άλλων τουριστικών μαρινών για την ανάπτυξη του λιμανιού της Καλύμνου ως επίσημης και αναγνωρισμένης μαρίνας .

Κλείστηκαν επίσης διάφορες συναντήσεις και επιβεβαιώθηκε η επίσκεψη δύο Regata στο νησί μας .

Στη συνέχεια η κυρία Κουτούζη-Vogelzang μετέβη στη Ρόδο, προσκεκλημένη της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Άγιος Σάββας» με την ιδιότητα της ως Αντιδημάρχου αποδήμων.

Παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας, εκπροσωπώντας και τον Δήμαρχο  Καλυμνίων κο Ιω. Μαστροκούκο και τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά της στο σύλλογο,  την εκπροσώπηση του Συλλόγου στην Κάλυμνο καθώς και την εκλογή της ως Αντιδημάρχου.

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 14:43

Δελτίο τύπου

Πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα μια σειρά επαφών του Δημάρχου κου Ιω. Μαστροκούκου, των αρμόδιων Αντιδημάρχων και μελών της νέας δημοτικής αρχής με κατοίκους διαφόρων περιοχών του νησιού μας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου συναντήθηκαν με συμπολίτες μας  στο χώρο εκδηλώσεων του Συλλόγου «Αμφιπετράν» στο Βαθύ, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου,  με κατοίκους της ενορίας Αναστάσεως καθώς και με κατοίκους από τις περιοχές Σκάλια Αργινώντα και Εμπορειού στην έδρα του συλλόγου «Σκαλιωδάν»  στα Σκάλια,.

Οι συναντήσεις αυτές, στις οποίες υπήρχε πολύ μεγάλη προσέλευση και ανάλογο ενδιαφέρον έγιναν στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων της νέας δημοτικής αρχής σχετικά με τη διατήρηση της άμεσης και αδιαμεσολάβητης σχέσης, με τους συμπατριώτες  μας στις γειτονιές τους.

Η δέσμευσή μας για συνεχή επικοινωνία και επαφή με τους συμπατριώτες μας, για όλα τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας,  πιστεύουμε ακράδαντα πως είναι το κλειδί για μια αποτελεσματική συνεργασία με σκοπό τη βελτίωση όχι μόνο της εικόνας αλλά και της ουσιαστικής διαβίωσης στον τόπο μας.

 

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

                                                                 & Επικοινωνίας

 

Σελίδα 1 από 39