Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015 19:30

Συνάντηση Δημάρχου με μέλη της τοπικής αλιευτικής κοινότητας και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας παράκτιας αλιείας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 15-4-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με μέλη της τοπικής αλιευτικής κοινότητας και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας παράκτιας αλιείας, είχε σήμερα στο γραφείο του στο δημοτικό κατάστημα, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Αντ. Γαλουζής.

.

 

Η συνάντηση είχε ως κεντρικό θέμα, την αλιεία του ερυθρού τόνου και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, για τα οποία ο κος Δήμαρχος ζήτησε επίσημη ενημέρωση πάνω στο θέμα, από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Γ. Κατσοτούρχη.

Ο κος πρόεδρος στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε διεξοδικά στα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες (ξιφιάδες) τις περιόδους απαγόρευσης της αλιείας στην περιοχή μας, στα ζητήματα που έχουν προκύψει από την περιορισμένη αδειοδότηση των αλιευτικών σκαφών αλλά και στην ποσόστωση και στα ειδικά κριτήρια, τα οποία  διέπουν την αλίευση του ερυθρού τόνου.  

Επεσήμανε ακόμα, ότι η χώρα μας στα θέματα αλιευτικής πολιτικής, δεν έχει διαπραγματευθεί και διεκδικήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα ιστορικά της δικαιώματα, με αποτέλεσμα να υποχρεούται να υφίσταται τους περιορισμούς και τα κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Οι ίδιοι οι ψαράδες με τη σειρά τους, αναφέρθηκαν στα συγκεκριμένα προβλήματα της καθημερινότητας, που αντιμετωπίζουν, τα οποία δυσχεραίνουν σε σημαντικό βαθμό την ήδη δύσκολη επιβίωσή τους κατά τη χειμερινή περίοδο. 

Ο κος δήμαρχος, άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις και συνοψίζοντας, καθόρισε τα αιτήματα που πρόκειται να τεθούν στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, σε μεταξύ τους συνάντηση, η οποία  πρόκειται να καθοριστεί   την προσεχή εβδομάδα. 

Οι προτάσεις όπως αυτές αποκρυσταλλώθηκαν κατά το πέρας της συνάντησης αφορούν:

α) Την αύξηση του αριθμού των χορηγούμενων αδειών αλιείας τόνου στο νησί μας.

β) Την κατάργηση των ειδικών κριτηρίων, που ισχύουν στην επιλογή των δικαιούχων αλιείας.

γ) Την εκ περιτροπής αδειοδότηση και ανανέωση της λίστας των δικαιούχων σε ετήσια βάση.

Τα αιτήματα αυτά, θα τεθούν και εγγράφως στον αρμόδιο υπουργό και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση όλων των βουλευτών του Νομού μας. 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Διαβάστηκε 1708 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 12:21

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates