Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 08:05

Ενημέρωση για το ταξίδι του Δημάρχου στην Αθήνα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 26-9-2017

Γόνιμη υπήρξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες σχετικά τις υδατοκαλλιέργειες και θετικά τα αποτελέσματα της για το Δήμο Καλυμνίων. Στη σύσκεψη με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων (Αγροτικής Ανάπτυξης ,Περιβάλλοντος –Χωροταξίας )και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου τονίστηκαν εμφαντικά από το Δήμαρχο Καλυμνίων Ιωάννη Γαλουζή οι θέσεις της Καλύμνου που συνοψίζονται στην απόλυτη αντίθεση για ίδρυση νέων μονάδων ή για επέκταση υφιστάμενων.

Εκ μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων των συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών δηλώθηκε η αποδοχή των προτάσεων του Δημάρχου ενώ δόθηκε η δέσμευση αφενός για την παραμονή μόνο των υφιστάμενων μονάδων και αφετέρου για τη χαρτογράφηση τους με γεωγραφικές συντεταγμένες ώστε να καθορίζονται με απόλυτη ακρίβεια τα όρια κάθε υδατοκαλλιέργειας και επομένως ο έλεγχος να καθίσταται αποτελεσματικότερος. Τονίστηκε ακόμα ότι για οτιδήποτε αφορά στις υδατοκαλλιεργητικές μονάδες θα πρέπει να είναι ενήμερος ο Δήμος. Τέλος συμφωνήθηκε ότι το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τις υδατοκαλλιέργειες θα σταλεί στο δήμο Καλυμνίων προκειμένου να τύχει της έγκρισης του.
Τα αποτελέσματα της σύσκεψης ικανοποιούν όλα τα αιτήματα των κοινωνικών ομάδων του νησιού μας (αλιείς ,ξενοδόχοι ,κλπ). Σημειώνεται πως στη σύσκεψη ήταν παρών ο πρόεδρος του συλλόγου αλιέων Καλύμνου Μανώλης Κουλλιάς.
Ο Δήμαρχος Καλυμνίων εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του εν αναμονή της επικύρωσης των συμφωνηθέντων.

Από το γραφείο τύπου & επικοινωνίας.

Διαβάστηκε 1563 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.