Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 10:44

Απόδοση του Χρυσού Μεταλλίου της πόλης και ονοματοδοσία δρόμου στα Θέρμα, προς τιμήν του κου Μάικ Μπιλληράκη Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 15-6-2017

Εκδήλωση προς τιμή του συμπατριώτη μας πρώην γερουσιαστή στις ΗΠΑ, Μάικ Μπιλληράκη πραγματοποιήθηκε χτες 14/6/2017 στο ισόγειο του Αναγνωστηρίου Αι Μούσαι .


Ο Δήμος Καλυμνίων τίμησε τον συμπατριώτη μας, ο οποίος διετέλεσε μέλος του Αμερικανικού κογκρέσου στην Φλώριντα, επί 25 συνεχόμενα έτη, υποστηρίζοντας και προωθώντας με τη δράση και την παρουσία του τα ελληνικά ζητήματα.
Στην τελετή Βράβευσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Ποθ. Μαγκούλιας ανέγνωσε την τιμητική απόφαση του Δ.Σ., η οποία εκδόθηκε με την ευκαιρία της βράβευσης του Μάικ Μπιλληράκη για την προσφορά του στην πατρίδα και ιδιαίτερα στο νησί καταγωγής του την Κάλυμνο.
Ο κος Δήμαρχος παρέδωσε στον τιμώμενο το Χρυσό μετάλλιο της Πόλης, όπου απεικονίζεται η Καλυμνιακή λύρα καθώς και τιμητικό έπαινο σε πάπυρο. Επίσης του επέδωσε και αντίγραφο από τά αρχεία του Δήμου στο οποίο φαίνεται καταγεγραμμένη η οικογενειακή μερίδα Μπιλληράκη και συγκεκριμένα του πατέρα του Μανώλη και της μητέρας του το γένος Πικραμένου.
Στη σύντομη προσφώνησή του ο κος Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πλούσια πατριωτική δράση του κου Μπιλληράκη,ο οποίος ως γερουσιαστής απολάμβανε ευρείας αποδοχής από όλες τις πτέρυγες του Αμερικανικού Κογκρέσου, καθώς ποτέ δεν περιόρισε την ακάματη εργασία και προσφορά του κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του, σε στενές κομματικές γραμμές .
Ο κος Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι ο τιμώμενος υπήρξε εισηγητής σε μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια που αφορούσαν νευραλγικούς τομείς όπως είναι οι τομείς της Κυβερνητικής πολιτικής, της Υγείας, της Οικονομίας, της Τεχνολογίας και Επιστήμης, των Ενόπλων Δυνάμεων & Εθνικής Ασφάλειας, και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τέλος τόνισε ιδιαίτερα ότι κατά τα χρόνια της θητείας του στο Αμερικανικό Κογκρέσο, αγωνίσθηκε σθεναρά για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Ελληνική Ομογένεια στο εξωτερικό αλλά και τις γενικότερες σχέσεις της χώρας μας με τις Ενωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων .
Στη συνέχεια ο πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων κος Μιχ. Ζαϊρης, απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην επί Δημαρχίας του -το 1989- απόδοση τιμής προς τον Μιχάλη Μπιλληράκη, όταν ο ίδιος ήταν ακόμα εν ενεργεία βουλευτής, ενώ αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια τόσο για το πλούσιο του βιογραφικό, όσο και για την πολυετή προσφορά του σε Εθνικά θέματα.
Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκαν επιστολές που έστειλαν ο συμπατριώτης μας Δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς Κρις Αλαχούζος και ο πρώην Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης.
Ο κος Μπιλληράκης όταν πήρε τον λόγο ευχαρίστησε συγκινημένος για την πολύ μεγάλη τιμή που του έκανε η πατρίδα των γονιών του.
Μετά το πέρας της τελετής βράβευσης, πραγματοποιήθηκε η τελετή Εγκαινίων-Ονοματοδοσίας της οδού που οδηγεί στα Θέρμα, η οποία ονομάστηκε οδός Γερουσιαστή Μάκλ Μπιλληράκη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος, ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο τέως Δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλυμνίων και Περιφερειακοί σύμβουλοι.
Επίσης από τη στρατιωτική ηγεσία ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Αντώνιος Μητάφης, ο Υπολιμενάρχης Θεόφιλος Τσαγκάρης, καθώς και ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Καλύμνου.


Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Διαβάστηκε 1377 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 10:49

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates