Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 14:52

Δελτίο τύπου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον Δήμο Καλυμνίων εκπροσώπησε στην τουριστική Έκθεση  TBI του Βερολίνου η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Καλλιόπη Κουτούζη Vogelzang.

Ο Δήμος μας φιλοξενήθηκε στο τουριστικό περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου . Η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο ΕΟΤ ήταν από τους κύριους εκθέτες στο Βερολίνο.

Η κυρία Κ. Κουτούζη είχε επαφές με τουριστικούς οργανισμούς όπως η TUI και η JET2 για οργανωμένο τουρισμό στο νησί μας αλλά και με τουριστικά πρακτορεία που ειδικεύονται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της κας Αντιδημάρχου στο Βερολίνο είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με τον αντιπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας Sky Express και να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νησί από την ελλιπή σύνδεση μας με τα αεροδρόμια Ελευθέριος Βενιζέλος και την αύξηση των δρομολογίων.

Είχε επίσης συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας Airbnb και συζητήθηκε η οργάνωση σεμιναρίου επιμόρφωσης όχι μόνο των ιδιοκτητών των καταλυμάτων της συγκεκριμένης πλατφόρμας αλλά και του προσωπικού άλλων μορφών καταλυμάτων , με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τουρίστες.

Έδωσε επίσης συνέντευξη στο ελληνόφωνο τμήμα της Deutche Welle και ενημέρωσε για το νησί της Καλύμνου την εκπρόσωπο της Der Spiegel, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενημέρωσης με εφημερίδες, περιοδικά και website.

Τον χώρο της Έκθεσης τίμησαν  με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ Δημ. Φραγκάκης, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί μας και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του .

 

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

Διαβάστηκε 108 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.