Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 10:39

Επείγουσα ενημέρωση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 13.08.2021

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Φεκ138/5-8-2021) που έχει δημοσιευθεί και αφορά «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών», προβλέπονται οι εξείς απαγορεύσεις, όσον αφορά υπαίθριες δραστηριότητες καθώς και αντίστοιχα χρηματικά πρόστιμα.

  1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών.

Για κάθε τέτοιου είδους παράβαση, επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές  διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

  1. Απαγορεύεται επίσης, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση π.χ. οξυγονοκόλληση ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

Κάθε παράβαση αυτής της κατηγορίας επιφέρει διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Παρακαλούμε για την τήρηση των προβλεπομένων, για την ασφάλεια όλων μας καθώς και για την αποφυγή του δυσάρεστου μέτρου της επιβολής  χρηματικών ποινών, σε περιπτώσεις παραβίασης τους.

                                      

  Από το Γραφείο Δημάρχου

  Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Διαβάστηκε 569 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates