Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 09:14

Ο Δήμος Καλυμνίων, προχωρά σε λειτουργία στέγης για την προστασία ανήλικων ΑΜΕΑ Κύριο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 24-4-2019

Την ευαισθησία του στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα αποδεικνύει για άλλη μια φορά ο Δήμος Καλυμνίων. Σήμερα, υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δημάρχου Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή και του εκπροσώπου του Σωματείου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. «Άγιος Παντελεήμων» κ. Φίλιππου Ολυμπίτη.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι:
1) H κάλυψη των λειτουργικών αναγκών για την ίδρυση και λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με αναπηρία που διαθέτουν υψηλό, μέσο ή χαμηλό βαθμό αυτονομίας, ηλικίας άνω των 18 ετών, στην Κάλυμνο.
2) Η υποστήριξη σε τεχνικό επίπεδο με την παροχή υπηρεσιών.
3) Η παροχή υλικοτεχνικής υποδομής, κάθε είδους εξοπλισμού και τροφίμων που θα πραγματοποιείται συμπληρωματικά και κατά περίσταση στη βάση της δυνατότητας διάθεσης και παροχής.
Η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση ειδικής περίπτωσης, κοινωνικού χαρακτήρα, δεν διαπραγματεύεται προκαθορισμένους οικονομικούς πόρους. Στηρίζεται στην εν γένει λειτουργία του Δήμου Καλυμνίων και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την λειτουργία δημοτικών ακινήτων που με έμμεσο ή άμεσο τρόπο ανήκουν στην ιδιοκτησία του. Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης είναι αορίστου χρόνου.
Συνεχίζοντας την κοινωνική πολιτική, ο Δήμος Καλυμνίων, μέσω της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μαρίας Αλεξανδράκη, προσέφερε ενόψει του Πάσχα, ποσότητα αμνοεριφίων, τόσο σε άπορες οικογένειες, όσο και στο Στρατό.

Διαβάστηκε 1639 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.