Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 13:31

Επίσκεψη στην Κάλυμνο του Βουλευτή, τ. Υπουργού και υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 27-3-2019

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας του, επισκέφθηκε χθες 26/3/2019 την Κάλυμνο ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κος Π. Κουρουμπλής συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κο Νεκτάριο Σαντορινιό επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου και οι δυο υπουργοί έγιναν δεκτοί από τον Αντιδήμαρχο κο Μικέ Ρήγα και συζήτησαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Κάλυμνο.
Ο κος Ν. Σαντορινιός αναφέρθηκε στην ουσιαστική αναβάθμιση της Σχολής Δυτών Καλύμνου, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί και βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, διαψεύδοντας ανυπόστατα -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- δημοσιεύματα που υπονοούν οτιδήποτε αντίθετο.
Δήλωσε ότι η λειτουργία της Σχολής μηχανικών, στο πλαίσιο της Α.Ε.Ν. Καλύμνου, βρίσκεται ήδη στο σχεδιασμό του Υπουργείου, ενώ τόνισε την ιδιαίτερα θετική για τους νησιώτες εξέλιξη που αφορά την επέκταση του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου στις αεροπορικές μεταφορές, μέτρο το οποίο πρόκειται να ισχύσει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.
Ο κος Παν. Κουρουμπλής τόνισε την ταχύτητα υλοποίησης όλων των κυβερνητικών δεσμεύσεων στην Κάλυμνο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ίδρυση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, η οποία όπως ανέφερε, πρόκειται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο από σπουδαστές την επόμενη ακαδημαϊκή περίοδο.
Στη συνέχεια ο κος Παν. Κουρουμπλής συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας του Δήμου Καλύμνου κο Γ. Διαμαντή -και τους υπαλλήλους της- όπου μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στην επιτυχία του υπουργείου να εξασφαλίσει, για πρώτη φορά, επιδότηση για τη γραμμή της Ψερίμου που συνδέεται με την Κάλυμνο και τη Κω.
Τέλος με τον Δήμαρχο της Καλύμνου κο Ιωάννη Αντ. Γαλουζή συναντήθηκαν αργότερα οι Υπουργοί κ. κ. Ν. Σαντορινιός και Π. Κουρουμπλής και επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου όπου με τον πρόεδρό του Μανώλη Κουλλιά, αλλά και μέλη του συλλόγου, αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της αλιείας στο νησί μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Διαβάστηκε 1204 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates