• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Νέα & Ανακοινώσεις
  • Δελτίο τύπου της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου με θέμα "«H από καθέδρας ρητορική, δημιουργεί σκλάβους του ονείρου χωρίς πράξη. ΔΕΝ χτίζει Ακαδημίες» "
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 08:16

Δελτίο τύπου της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου με θέμα "«H από καθέδρας ρητορική, δημιουργεί σκλάβους του ονείρου χωρίς πράξη. ΔΕΝ χτίζει Ακαδημίες» "

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ρόδος, 10 Οκτωβρίου 2018

Αποτελεί αρετή και ευφυΐα να αναγνωρίζει κανείς την ικανότητα κάποιου, που δεν ανήκει στον πολιτικό του χώρο. Όμως, είναι εξωφρενικό, να γίνεται κάτι ωφέλιμο στον τόπο και να το πολεμούν, διότι δεν το έκαναν οι ίδιοι. Θέλει προσοχή!

 Ένα βήμα λοιπόν, πριν γίνει ο Αγιασμός, ξεκίνησαν η γκρίνια, η άρνηση και τα εμπόδια. Το εξ αποστάσεως, και εκ του ασφαλούς, γνωστό σαμποτάζ. Το εύκολο.

Αφήστε επί τέλους την Ακαδημία των καπεταναίων να λειτουργήσει στο νησί, Αφήστε τα Καλυμνάκια μας, μακριά από τις αναποτελεσματικές πολιτικές και κριτικές σας. Είχατε όοολη την ευκαιρία, τόσα χρόνια διακυβέρνησης, και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο, να κάνετε πράξη αυτά που υποσχόσασταν στους συμπατριώτες μου, σε κάθε προεκλογική περίοδο. Αρκετά χρόνια σας κράτησαν φιλότιμο και τίποτα δεν σας χρωστούν οι Καλύμνιοι. Η μάλλον σας χρωστούν… ένα αεροδρόμιο που με μέτριο άνεμο αδρανοποιείται, διότι έγινε σε λάθος θέση και ένα λιμάνι, που κάθε χρόνο, οι καπεταναίοι της Blue Star διακινδυνεύουν, κάνοντας ένα σωρό «μανούβρες» για να μπορέσει να προσεγγίσει μεγάλο πλοίο.
Επί πλέον, ιδρύματα που συντηρεί ο πατριώτης μας Γιάννης Χαλίκος –επιχειρηματίας στο Ντάργουιν, και Καλύμνικους Συλλόγους ανά τον κόσμο, που, αντί να προάγουν μόνο πολιτισμό, προσπαθούν να υποκαταστήσουν τους πολιτικούς, για να μην ερημώσει εντελώς το νησί. Αλλά και αυτές τις προσπάθειες, κάποιοι τις ποδοπατούν, τις κρίνουν και τις περιφρονούν.
Έχουν λοιπόν οι άπραγοι, την πολυτέλεια να κρίνουν; Διότι, ικανότητα πολιτικών, ντόπιων και μη, σημαίνει «να θωρακίζουμε έτσι το νησί το οποίο, κατατάσσεται στα μεγάλα της Περιφέρειας, ώστε, να μην χρειαστεί σε περίοδο κρίσης, να το εγκαταλείψει ο μισός πληθυσμός». Όπως και έγινε. Ούτε κι εγώ θα είχα φύγει με την οικογένειά μου, αν έκρινα ότι στο νησί αυτό, δίδατε πνοή μέλλοντος, ώστε να έχουν τα παιδιά μας, επαγγελματικό προσανατολισμό.
Αυτόν τον προσανατολισμό, στον οποίο στράφηκαν τα Καλυμνάκια, των επαγγελμάτων της θάλασσας, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε σαν Ένωση Καλυμνίων Ρόδου και να προωθήσουμε, σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, που είναι και Δωδεκανήσιος και με τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Αλλά το εγχείρημα, ενόχλησε την ανεπάρκεια κάποιων.
Όλοι, όσοι κοκορεύονται για τα «σφάλματα» της Ακαδημίας, είχαν προ πολλού εγκαταλείψει τους νέους στην τύχη τους και τις τελευταίες δεκαετίες, η μόνη είδηση που ακούγεται για την Κάλυμνο, είναι αυτή της παραβατικότητας στο Αστυνομικό Δελτίο. Το φυσικό επόμενο της εγκατάλειψης. Διότι, ένας νέος χωρίς απασχόληση, δεν εκτονώνει τη δραστηριότητά του και καταλήγει δυστυχώς, σε απαγορευμένους εθισμούς.
Κανείς πολιτικός δεν ευαισθητοποιήθηκε, έστω να μεριμνήσει για ξεχωριστή μονάδα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου, με τοποθέτηση αστυνομικών της Δίωξης, μήπως και ελαττωθεί το φαινόμενο. Δυο τρεις αστυνομικοί σε κάθε βάρδια, για ένα νησί με προβλήματα των 16.000 κατοίκων και η πολιτεία να κωφεύει, αποτελεί εγκληματικά αδιαφορία επί σειρά ετών. Η ελάχιστη αστυνομική δύναμη που είναι στο νησί μας, είναι αδύνατον να τα βγάλει πέρα. Κατά τα άλλα, όλη η δραστηριότητα των κατά καιρούς πολιτικών, εξαντλείται σε Δελτία Τύπου και σε γελοίες μικροπολιτικές κοντρίτσες και βέβαια, οι στόχοι παραμένουν στα χαρτιά.
Και ερχόμαστε στον «πολύ» βουλευτή της Ν.Δ. εκτός Δωδεκανήσου, ο οποίος, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, στη συζήτηση στη Βουλή για μετάταξη καθηγητή, από το Υπουργείο Παιδείας στο Ναυτιλίας, αποδοκίμασε τη δημιουργία της Ακαδημίας, διότι – ακούστε Καλύμνιοι – η Ναυτική Παιδεία στην Κάλυμνο, θα υποβαθμίσει την εκπαίδευση. Καλά διαβάσατε! Οι Καλύμνιοι, εκ γενετής θαλασσινοί, όπου σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας ναυτικός που θαλασσοδέρνεται για να φροντίσει ολόκληρη φαμίλια και να σπουδάσει παιδιά, θα χαμηλώσουν το επίπεδο μόρφωσης στο ναυτικό επάγγελμα. Και δεν βρέθηκε ΚΑΝΕΙΣ να του πει πως οι μισοί σπουδαστές στα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι Καλύμνιοι, ούτε ότι, οι Καλύμνιοι, είναι από τους καλύτερους γιατρούς στον κόσμο.
Και προκειμένου να καταστραφεί το εγχείρημα της Ακαδημίας, ένα βήμα πριν τον Αγιασμό της Ακαδημίας, βρίσκουν όλοι οι εξειδικευμένοι, κωμικοτραγικές δικαιολογίες του τύπου: «η σχολή είναι ελλιπής χωρίς το τμήμα μηχανικών», κάτι που ακούστηκε και από ντόπιο παράγοντα της Καλύμνου. Αλλά ο Από Μηχανής Θεός, υπάρχει μόνο στη μυθολογία και αυτή ήταν μόνο η αρχή της προσπάθειάς μας. Σεβαστές οι απόψεις, αλλά παραμένουν απόψεις και ανούσιες, από καθέδρας ρητορικές.
Η ουσία είναι, ότι η ομάδα δούλεψε σκληρά για το στόχο αυτό, το αποτέλεσμα φάνηκε, η πλατφόρμα ανοίγει, η Ακαδημία, κατατάσσεται επισήμως στη λίστα των Σχολών για τα μηχανογραφικά των πανελληνίων, επομένως γίνονται οι μεταγραφές των φοιτητών και θα πάμε στο επόμενο βήμα.
Τώρα, ΑΝ κάποιοι είχαν σκοπό να στείλουν πυραύλους στη σελήνη, ΘΑ έπρεπε να δημιουργήσουν στην Κάλυμνο το Κανάβεραλ. Θεωρείτε λίγο, οι Καλύμνιοι φοιτητές, να σπουδάζουν χωρία πολλά έξοδα, ενώ είναι στο σπίτι τους; Ξέρετε πόσα πατριωτάκια μας, άριστοι μαθητές –δεν σπουδάζουν, λόγω οικονομικών προβλημάτων της κρίσης και της ανεπάρκειας των φωστήρων πολιτικών;
Και όποιος τελικά, παίρνει πρωτοβουλία, ή βοηθά στο να δημιουργηθεί κάτι στην Κάλυμνο, είναι ένας καταραμένος ΣΥΡΙΖΑ!!! Και ερχόμαστε στο σημείο, να καταδικάζουμε έναν τόπο, απλά και μόνο για να μην γίνει κάτι ωφέλιμο, σε διακυβέρνηση άλλου πολιτικού χώρου. Τόσο μικρόψυχα!
Έχω λοιπόν να πω, χωρίς να απολογούμαι, ξεκινώντας από τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, από πολλούς που διετέλεσαν φορείς αυτού του τόπου και όσους από πολιτική ανικανότητα με χαρακτηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ότι χαίρομαι που συνεργάστηκα με αυτή την κυβέρνηση, αλλά και με τον σημερινό Δήμο Καλυμνίων, τον Δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή και τους συνεργάτες του, διότι έκαναν πράξη ένα μεγαλόπνοο έργο: το αίτημα των Καλυμνίων για τη δημιουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Και να ξεκαθαρίσω ότι, ποτέ δεν ήμουν αριστερή. Προέρχομαι από το χώρο της παραδοσιακής Νέας Δημοκρατίας και παρέμεινα, μέχρι που το κόμμα έγινε συνοθύλευμα άλλων παρατάξεων.
Και βέβαια, οι πολιτικές πεποιθήσεις των μελών όλου του Συλλόγου (οι Καλύμνιοι της Ρόδου είναι περίπου 10.000) δεν αφορούν κανέναν. Άλλωστε για τον περισσότερο κόσμο, δεν υπάρχουν κόμματα. Υπάρχει μόνο αποτελεσματικότητα. Και την προσπάθεια του Συλλόγου μας, ΔΕΝ θα τη χαρίσω σε κανέναν, διότι αποτελείται από νέους, επιστήμονες και άξιους Καλύμνιους, που αγαπούν την πατρίδα χωρίς ιδιοτέλειες. Τόσο αγνά και τόσο άφθαρτα.
Δεν είναι λοιπόν κακό, καμιά φορά, να παραδεχόμαστε τις ανεπαρκείς δυνατότητές μας. Αν μη τι άλλο, δείχνει την αυτογνωσία μας.
Τέλος, … ακολουθώντας την ποιητική παρωδία της τοπικής Ν.Δ. που… ΘΑ καταδικαστεί … να κάνει (ουφ!!!) μεγαλόπνοα έργα στο νησί (έτσι έγραψαν στο χθεσινό Δελτίο Τύπου) να υποκριθώ κι εγώ τον Κίπλινγκ λέγοντάς τους ότι, ΑΝ τολμήσετε να αγγίξετε ξανά την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, ΘΑ με βρείτε μπροστά στα πολιτικά σας όνειρα. Το οφείλω στον παππού μου, τον Αντώνη Κοκκινίδη, που ήταν Καλύμνιος ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ!
Ήδη, προχωρούμε για το επόμενο μεγάλο έργο στην Κάλυμνο.
Η Πρόεδρος
Μαρία Βάλλα

Διαβάστηκε 1378 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 08:17

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.