Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 14:57

Επιστολή Δημάρχου Καλυμνίων προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Παν. Κουρουπλή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 18-12-2015

Προς:

Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Παν. Κουρουπλή

Κοιν: 

1.Αποκ/νη Διοίκηση Αιγαίου

2.Πρόεδρο ΚΕΔΕ κο Γ. Πατούλη

3.Πρόεδρο ΠΕΔ κο Γ.Χατζηδιάκο

ΘΕΜΑ: Παράταση συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

.

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας, που έλαβε χώρα στις 10-12-2015, ελήφθη ομόφωνα μετά από σχετική συζήτηση, η απόφαση με αριθμ. 287/2015, η οποία αφορά την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στην κοινωφελή εργασία. 

Σας είναι ήδη γνωστό από προηγούμενες έγγραφες αναφορές μας, το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μας, λειτουργούν οριακά από πλευράς στελέχωσης. Ιδιαίτερα η έλλειψη προσωπικού είναι δεδομένη σε τομείς όπως αυτοί των ανταποδοτικών υπηρεσιών, των  κοινωνικών  δομών αλλά και των διοικητικών-τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μας.

Είναι ως εκ τούτου, απολύτως ορατό το ενδεχόμενο να υποβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας, αλλά και να κινδυνεύσουν άμεσα ακόμα και με αναστολή της λειτουργίας τους συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δήμου μας, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με συμβασιούχους των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, μετά την επικείμενη λήξη αυτών των συμβάσεων.  

Για το λόγο αυτό, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης θέσαμε το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού μας, όπου και ελήφθη ομόφωνη απόφαση για «παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην 5μηνη κοινωφελή εργασία –μέσω ΟΑΕΔ- προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και να διασφαλισθεί η λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών κοινωνικής δομής». 

Ευελπιστούμε, ότι θα λάβετε υπ΄ όψιν αυτή την απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου -την οποία και σας διαβιβάζουμε- και θα κινηθείτε υποστηρικτικά προς την κατεύθυνση της υλοποίησής της.

Με εκτίμηση,

                                                         

Ιωάννης Αντ. Γαλουζής

Δήμαρχος Καλυμνίων 

Διαβάστηκε 1590 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 14:29

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.