• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Νέα & Ανακοινώσεις
  • ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (COVID-19)
Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 14:35

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (COVID-19)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 4-5-2020

Έχοντας υπόψη τις κείμενες διατάξεις και σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 29/ 7-4-2020, οι επιχειρήσεις οι οποίες εξαιτίας του κορωνοϊού COVID-19 είχαν υποχρεωθεί σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 37 της ΠΝΠ 20/3/2020 (ΦΕΚ 68 Α) να διακόψουν την λειτουργία τους ή βρίσκονται ακόμα σε αναστολή, με σχετικό αίτημα τους και καταθέτοντας :

1. Αίτημα με τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης (ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΑΦΜ, ΑΡ.ΠΑΡΟΧΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ) και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η επιχείρηση
ήταν σε αναστολή λειτουργίας ή συνεχίζει να είναι σε αναστολή σύμφωνα με
τις οδηγίες της Κυβέρνησης.
2. Την Αίτηση Αναστολής της Επιχείρησης ή έγγραφο από ΕΡΓΑΝΗ για την
διακοπή.
3. Την Προσωποποιημένη Πληροφόρηση από το TAXIS για τους ΚΑΔ της επιχείρησης.

Καλούνται να αιτηθούν την απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη Ηλεκτροφωτισμού και Καθαριότητας για το χρονικό διάστημα από 20-3-2020 και για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται να βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.
Ήδη λαμβάνεται υπόψη ότι για τα τουριστικά καταλύματα 12μηνης διάρκειας και σύμφωνα με τις οδηγίες της υπ’ αρ. 18152/14.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020» (Β’ 857), παρατείνεται έως και τις 31.5.2020 και αναμένονται και οι σχετικές οδηγίες και για τα εποχικής λειτουργίας καταλύματα τα οποία συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά.
Η απαλλαγή θα λειτουργήσει συμψηφιστικά αυτοδικαίως με μελλοντικές απαιτήσεις τελών στους αμέσως επόμενους μήνες για το χρονικό διάστημα το οποίο έχει ήδη παρέλθει και για τα ποσά που έχουν καταβληθεί εντός του χρονικού διαστήματος της απαλλαγής .
Σε περίπτωση που υπάρξει νεότερη παράταση αναστολής λειτουργίας ή επαναλειτουργία της επιχείρησης δηλ. παύση της αναστολής λειτουργίας, θα πρέπει με σχετικό αίτημα ή τηλεφωνικώς, να μας το γνωρίσετε άμεσα.
Το δικαίωμα απαλλαγής από τα Τέλη, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ πέραν του διαστήματος που ισχύουν οι περιορισμοί αλλά αυστηρά για το διάστημα αυτό και όχι πέραν του 3μήνου ή 6μήνου .

Τα αιτήματα με τα σχετικά έγγραφα ως συνημμένα, μπορούν να υποβάλλονται στα Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για την όποια διευκρίνιση, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Εσόδων 22433-60140 & 22433-60139
Οι παραπάνω πληροφορίες βρίσκονται αναρτημένες και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου : kalymnos.gov.gr.


Η Προϊσταμένη
Τμήματος Εσόδων Περιουσίας & Ταμείου

Βάλλα Άννα

Διαβάστηκε 2229 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.