Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 12:41

Γενικά στοιχεία για την επίσκεψη της Καλυμνιακής Αποστολής στο Ντάργουιν της Αυστραλίας τον Ιούνιο του 2016

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η επίσκεψη στο Ντάργουιν της Αυστραλίας τον Ιούνιο του 2016 έγινε κατόπιν πρόσκλησης από τον Πρόεδρο της Καλυμνιακής αδελφότητας, κο Ιωάννη Χαλίκο και αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία τόσο για αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων Δήμων (Κάλυμνος και Ντάργουιν) όσο και για διερεύνηση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο νησί μας.

Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα βασικά επιτεύγματα είναι τα παρακάτω:

  • Όσον αφορά στον τομέα της αδελφοποίησης, μέσα από εθιμοτυπικές συναντήσεις και ουσιαστικούς διαλόγους, αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των δύο Δήμων. Προέκυψε ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αλληλοϋποστήριξη σε πολλούς τομείς. Κορυφαίο γεγονός αποτέλεσε η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για την επόμενη τριετία, για χορήγηση υποτροφιών Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά των σχολείων της Καλύμνου.
  • Σχετικά με τις επαφές με την Κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας και τους Ελληνικούς Συλλόγους, επικεντρώθηκαν στη στήριξη του Ελληνικού και Καλυμνιακού στοιχείου της Β.Ε.
  • Στον τομέα της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, κεντρικό ρόλο είχε η στήριξη εκ μέρους της Καλυμνιακής Αποστολής του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών του Charles Darwin University, αποσκοπώντας στην εδραίωσή του στο συγκεκριμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα. Επιπλέον, στις συζητήσεις με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου, τέθηκαν οι βάσεις ώστε να γίνει δυνατό να λαμβάνουν νέοι της Καλύμνου υποτροφίες για συμμετοχή σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα. Επίσης, είναι σημαντικό ότι ο Δήμαρχος Καλυμνίων, τόσο στη συνάντηση με τη Δήμαρχο του Ντάργουιν όσο και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ανακοίνωσε τη βράβευση των τριών πρώτων μαθητών του προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας στο Ελληνορθόδοξο σχολείο του Ντάργουιν.
  • Στον τομέα της επιχειρηματικότητας, μετά από συναντήσεις με επιχειρηματίες, υπήρξε επιχειρηματικό ενδιαφέρον και γόνιμοι διάλογοι για μελλοντικά επιχειρηματικά εγχειρήματα στο άμεσο μέλλον, που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και ευημερία του νησιού μας. Ενδεικτικά, συζητήθηκαν τουριστικές επενδύσεις όπως τα Θέρμα, η Μαρίνα κ.α.


Κλείνοντας, κρίνεται απαραίτητο να δοθούν οι ευχαριστίες προς την Καλυμνιακή Αδελφότητα και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της, κο Ιωάννη Χαλίκο για την πρόσκλησή του σε αυτό το ιδιαίτερα εποικοδομητικό ταξίδι.

 

Φωτογραφίες

1, 2: Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας στο Δημαρχείο του Ντάργουιν.

3: Αναμνηστικό δώρο προς τον κο Ιωάννη Χαλίκο.

4. Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin

5: Επίσκεψη στον κύριο Γενικό Πρόξενο

6: Δείπνο από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Ντάργουιν

7: Επίσκεψη στην οικία του κυβερνήτη της Βόρειας Επικράτειας

8: Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του Greek Glenti στο κτίριο της Βουλής

Διαβάστηκε 1809 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 13:54

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates