• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Ο Δήμαρχος Καλυμνίων υπέγραψε σύμβαση για την οριοθέτηση και διευθέτηση ροής όμβριων υδάτων στο ρέμα της περιοχής Δάμος
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 07:43

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων υπέγραψε σύμβαση για την οριοθέτηση και διευθέτηση ροής όμβριων υδάτων στο ρέμα της περιοχής Δάμος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 23-4-2019

Το έργο «Κατασκευή Τεχνικών Έργων Εντός Της Κοίτης Του Ρέματος Λαγκάδι Δραπέτη Καλύμνου» υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή και την «ΙΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», δίδοντας έτσι λύση, στο μείζον θέμα των πλημμυρών που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, σε περίπτωση βροχής.
Το πρόβλημα, εντάθηκε ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια, λόγω της κλιματικής αλλαγής που παρατηρείται, καθώς τα φαινόμενα βροχόπτωσης είναι εμφανώς εντονότερα και η ανάγκη για λύση, ακόμα πιο άμεση.
Η χρηματοδότηση γίνεται από το Π.Δ.Ε. – ΣΑΕ – 055/ΕΡΓΟ 2003ΣΕΟ5500005 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΒΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ».
Με το συγκεκριμένο έργο, προβλέπεται η κατασκευή τεχνικών έργων εντός της κοίτης του ρέματος Λαγκάδι Δραπέτη (γνωστό ως Ρέμα του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή ΔΑΜΟΣ Καλύμνου), αποσκοπώντας στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης ροής των όμβριων υδάτων του ρέματος και στην επίτευξη διαχείρισης του κινδύνου πλημμύρας.

Επισυνάπτεται το έγγραφο της σύμβασης.

Διαβάστηκε 1525 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 07:54

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.