Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 14:32

Συνάντηση Δημάρχων της περιοχής μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαδημοτικής Συνεργασίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 2-3-2018

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27/2/2018 η τρίτη κατά σειρά συνάντηση Δημάρχων της περιοχής μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαδημοτικής Συνεργασίας, το οποίο αποτελεί μέρος του Κοινού Έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο: «Τεχνική Βοήθεια και Θεσμική Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και σε αυτή συμμετείχαν : O Δήμαρχος Καλυμνίων ως οικοδεσπότης, ο Δήμαρχος Λέρου κος Μ. Κόλιας, ο Δήμαρχος Λειψών Φ. Μάγγος, Αστυπάλαιας Παν. Κονταράτος, η Δήμαρχος Τήλου κα Μ. Καμμά Αλιφέρη.
Μέσω Skype συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Πάτμου και Αγαθονησίου -οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών-καθώς και ο ειδικός τεχνικός σύμβουλος του Δήμου κος Γιάννης Ρώτας. Εκ μέρους του Συμβουλίου της Ευρώπης παρευρέθηκαν οι εμπειρογνώμονες κύριοι Χ. Κουταλάκης και Γ. Δανόπουλος καθώς και η κυρία Χαρά Λόκα ως εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτ/σης της ΚΕΔΕ.
Από τον Δήμο Καλύμνου -εκτός του κου Δημάρχου- παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Μ. Ρήγας και Σακ. Τηλιακός, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Π. Μαγκούλιας καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Ο κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν να επικυρωθεί η σύσταση του Δικτύου των 7 Δήμων ως Νομικού Προσώπου με τη μορφή της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας και να ψηφιστεί το Καταστατικό λειτουργίας του, κάτι που έγινε με την ομόφωνη απόφαση όλων των παρισταμένων Δημάρχων.
Ως έδρα του Δικτύου ορίστηκε το νησί της Καλύμνου, με δυνατότητα σύστασης γραφείου στην Αθήνα, ενώ η θητεία του Προέδρου θα εναλλάσσεται ανά έτος ανάμεσα στους Δημάρχους όλων των νησιών που συμμετέχουν σε αυτό.
Σκοπός του Δικτύου είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών για τη συλλογική αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων των δήμων-μελών σε ζητήματα σχετικά με την τοπική ανάπτυξη, το περιβάλλον, το ανθρώπινο δυναμικό, τις μεταφορές, τον τουρισμό – πολιτισμό, τις υποδομές καθώς και την κοινωνική μέριμνα.
Η συμμετοχή όλων των μελών θα είναι ισότιμη, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης των δράσεων που θα αναληφθούν .
Τέλος καθορίστηκε ο οδικός χάρτης των επόμενων βημάτων που θα ακολουθηθούν από όλα τα μέλη που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Διαβάστηκε 1169 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.