• Αρχική
  • Ενημέρωση
  • Δελτία Τύπου
  • Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, με θέμα την εγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στο νησί της Καλύμνου
Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 14:45

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, με θέμα την εγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στο νησί της Καλύμνου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 16-5-2017

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλυμνίων κου Ιωάννη Γαλουζή πραγματοποιήθηκε στη Σύρο τη Δευτέρα 15/5/2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στο οποίο τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση το θέμα της εγκατάστασης μονάδων υδατοκαλλιέργειας σε Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ). κατηγορίας Β΄ στο νησί της Καλύμνου.


Τον κο Δήμαρχο συνόδευσε ο Πρόεδρος της Παράκτιας Αλιείας κος Κουλλιάς Μανώλης, με τον οποίο είχαν εκτενή συνεργασία στην κατάθεση των προτάσεων προς το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος Καλυμνίων κατέθεσε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο την υπ΄αριθμ. 122/2017 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου, στην οποία εκφράζεται -μεταξύ άλλων- η αντίθεση όλων των δημοτικών παρατάξεων «σε οποιαδήποτε επέκταση ή διαίρεση υπάρχουσας ιχθυοκαλλιέργειας ή εγκατάσταση οποιασδήποτε νέας και εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες».
Επιπρόσθετα, ο κος Δήμαρχος κατέθεσε τη δική του εισήγηση, ενισχυτικά προς την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία αναφέρει ένα σύντομο ιστορικό σχετικά με την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών στην Κάλυμνο και ακολούθως ζητάει:
Α)Tην αναθεώρηση τόσο του Εθνικού προτύπου χωροταξικής οργάνωσης υδατοκαλλιεργειών όσο και του Περιφ/κού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και του ειδικού πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες
Β) Οποιαδήποτε απόφαση που αφορά σε οποιαδήποτε μεταβολή των υπαρχουσών μονάδων υδατοκαλλιεργειών να τυγχάνει της έγκρισης του Δημοτικού αλλά και Περιφερειακού Συμβουλίου.
Γ) Την κατοχύρωση του δικαιώματος κάθε τοπικής κοινωνίας να διαχειρίζεται τις τοπικές της υποθέσεις, να αποφασίζει για το μέλλον της και να μην γίνονται οι τοπικές κοινωνίες έρμαια των συμφερόντων οποιωνδήποτε επιχειρηματικών σχεδίων.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο έλαβε Ομόφωνη απόφαση, αποδεχόμενο εξ ολοκλήρου τις προτάσεις του Δ.Σ. Καλύμνου και την εισήγηση του κου Δημάρχου με την επιπλέον αναφορά και επισήμανση εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κου Γιώργου Χατζημάρκου, σχετικά με στην αναγκαιότητα συμμετοχής της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Φορέα Διαχείρισης των Π.Ο.Α.Υ.
Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Διαβάστηκε 1083 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 10:39

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.