Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 09:39

Δελτίο τύπου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 28.06.2022

Xθες ο Δήμαρχος κ . Διακομιχάλης Δημήτρης δέχθηκε τον πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα κο Αθανάσιο Σπύρου στο δημοτικό κατάστημα.

Συζήτησαν διάφορα θέματα που απασχολούν τους Καλύμνιους της Αυστραλίας  και αναδείχθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων των δυο χωρών.

Ο Δήμαρχος έθεσε υπ΄όψιν του κυρίου Πρέσβη τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί η κυβέρνηση της Βόρειας Αυστραλίας δύο αδιόριστους δασκάλους της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης από την Κάλυμνο , που θα διδάσκουν στα παιδιά 3ης και 4ης γενιάς Ελληνικά.

Επίσης, επειδή η τουριστική σχολή του Ντάργουιν είναι υψηλού επιπέδου, να μπορούν δύο φοιτητές τουριστικών επαγγελμάτων, να πηγαίνουν για μετεκπαίδευση στο Ντάργουιν.

Τέλος ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τον κύριο Πρέσβη να υπάρχει μόνιμη έκθεση στο Μουσείο του Ντάργουιν με εκθέματα Καλύμνικα, ώστε τα νέα παιδιά να μπορούν να έχουν παραστάσεις από την ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών τους.

Ο κος Πρέσβης δεσμεύτηκε να μεταφέρει αυτά τα αιτήματα στην Κυβέρνηση της Βόρειας Αυστραλίας και ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την υπέροχη φιλοξενία στο νησί μας.

 

 

  Από το Γραφείο Δημάρχου

  Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Διαβάστηκε 146 φορές