Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 13:15

Δελτίο τύπου σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον οικισμό Χώρας Καλύμνου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 4-5-2020

Διαβάζοντας το Δελτίο τύπου του συναδέλφου κ. Γ. Μαστοκούκου για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον οικισμό Χώρας Καλύμνου έχω να πω τα εξής :
Η Δημοτική αρχή, της οποίας την περίοδο 2011-2014 είχα την τιμή να ηγούμαι, έκανε τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες προς του Συμβούλιο Επικρατείας για να ανατρέψει την απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ για τον οικισμό Χώρας.
Η απόφαση δικαιώνει πανηγυρικά τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, έχοντας απέναντι σε αυτές τις ενέργειες σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Για αυτό δεν νομιμοποιούνται ούτε αυτοί που έκαναν λαϊκές συνελεύσεις στο προαύλιο της Παναγίας Χώρας και κατήγγελναν την τότε Δημοτική αρχή, είτε αποχωρούσαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε παρέμεναν και δεν ψήφιζαν την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας εκ μέρους του Δήμου για την ακύρωση της απόφασης της ΕΛΣΤΑΤ, σήμερα να εμφανίζονται τιμητές για την ιστορική απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που δικαιώνει αποκλειστικά τις ενέργειες της Δημοτικής αρχής, που είχα την τιμή να ηγούμαι.
Ο Καλυμνιακός λαός θυμάται και γι αυτό τους αφήνουμε στην κρίση του.
Ευχαριστώ το γραφείο του γνωστού συνταγματολόγου κυρίου Κατρούγκαλου, που είχε την ευθύνη των νομικών χειρισμών καθώς και τον συμπατριώτη μας δικηγόρο κο Δημ. Καρδούλια.

Δημ. Διακομιχάλης
Δήμαρχος Καλύμνου

Διαβάστηκε 777 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 13:16

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.