Τρίτη, 30 Μαϊος 2017 13:17

Επιστολή του Δημάρχου Καλυμνίων προς την Astra Airlines με θέμα "Αναδιοργάνωση αεροπορικών δρομολογίων από και προς την Κάλυμνο"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρατίθεται η επιστολή του Δημάρχου, με αρ. πρωτ. 8442/30-5-2017

Κυρία Ζλατάνη
Σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχαμε ήδη αναφορικά με τα νέα δρομολόγια που η Εταιρεία σας έχει εκδώσει για την Κάλυμνο, σας ενημερώνω και εγγράφως ότι αυτά δεν μας βρίσκουν καθόλου σύμφωνους και ότι γινόμαστε ήδη αποδέκτες της έντονης δυσφορίας των συμπολιτών μας, όπως και των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό (πχ. Σύλλογος Ξενοδόχων κτλ).


Κατ΄ αρχήν η ώρα αναχώρησης των πτήσεων από την Αθήνα στις 5.30 π.μ. δεν είναι καθόλου βολική -όπως ασφαλώς θα αντιλαμβάνεσθε- για το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μετακινηθεί προς το νησί μας, ούτε φυσικά και τους τουρίστες εν όψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και του αναρριχητικού φεστιβάλ που γίνεται στο νησί μας κάθε χρόνο το φθινόπωρο και συγκεντρώνει πολυάριθμους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Επίσης, δεν εξυπηρετεί σε τίποτα η ύπαρξη δύο πτήσεων την ίδια ημέρα, την Τρίτη, καθώς η πληρότητα -όπως είναι αναμενόμενο- δεν θα είναι η επιθυμητή και επιδιωκόμενη από την Εταιρεία σας.
Ως εκ τούτου, αποτελεί κατά τη γνώμη μας αναγκαία και άμεση προτεραιότητα να γίνει αναδιοργάνωση των πτήσεων κυρίως όσον αφορά την ώρα αναχώρησης τους από την Αθήνα (στις 5.30πμ.) τουλάχιστον για τις 7.00-7.30π.μ., που είναι μια ώρα βολική για να μετακινηθεί το επιβατικό κοινό, γεγονός το οποίο θα έχει οπωσδήποτε θετικό αντίκτυπο στην πληρότητα των πτήσεων, κάτι που θα πρέπει πρωτίστως να σας ενδιαφέρει.
Είμαστε γενικότερα της άποψης ότι -εφόσον είναι δυνατό- οι πτήσεις θα πρέπει να ακολουθούν ένα ορθολογικό πρόγραμμα, ημερών και ωρών, που θα έχει ως αποτέλεσμα την μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από και προς το νησί μας και το ανάλογο όφελος για τη εταιρεία σας. Με τον τρόπο αυτό, θα μεγιστοποιηθεί και η εξυπηρέτηση των επιβατών από το αεροδρόμιο της Καλύμνου –κάτι που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ως δημοτική αρχή του τόπου-και θα αποφευχθεί η όποια υποβάθμισή του με την συνεχή αιμορραγία των μη εξυπηρετούμενων επιβατών προς το γειτονικό αεροδρόμιο της Κω.

Προσβλέπω προσωπικά στην άμεση ανταπόκρισή σας.


Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Αντ. Γαλουζής

Διαβάστηκε 1549 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.