Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 12:16

Συλλυπητήρια επιστολή Δημάρχου Καλυμνίων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάλυμνος, 23-4-2020

Αγαπητοί φίλοι

Σας εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια για το χαμό του αγαπητού σας πατέρα και εξέχοντος μέλους της τοπικής μας κοινωνίας, έμπειρου καπετάνιου και εξαιρετικού οικογενειάρχη.
Το κενό που αφήνει η απώλεια τέτοιων ανθρώπων από την Κάλυμνό μας είναι αναμφίβολα δυσαναπλήρωτο, καθώς η ύπαρξή τους είναι στενά και άρρηκτα συνδεδεμένη με τον πυρήνα της ιδιαίτερης τοπικής μας παράδοσης, τη σπογγαλιεία, τη ναυτοσύνη.
Άνθρωπος πάντα ευπροσήγορος , με άπειρα δυνατά βιώματα και πλούσιος σε εμπειρίες, ψημένος από την αλμύρα της θάλασσας, αποτελούσε την ενσάρκωση της ζώσας παράδοσης του νησιού μας.
Κατατάχθηκε ως εθελοντής στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην υπηρεσία ναυτικών αποστολών, υπό τη διοίκηση Άγγλων στρατιωτικών αξιωματούχων ενώ υπηρέτησε και στο θρυλικό θωρηκτό «Αβέρωφ», στο Πορτ Σάιντ, της Αιγύπτου.
Διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνεταιρισμού σπογγαλιέων και αλιέων, θέση από την οποία πρόσφερε την πολύτιμη εμπειρία , γνώση και βοήθειά του στη νέα γενιά των σφουγγαράδων και ναυτικών μας.
Άριστος οικογενειάρχης και ιδιαίτερα αγαπητός συμπολίτης, είχε πάντα την προθυμία να μοιραστεί με όλους τον πλούτο των εμπειριών του από τις θάλασσες της Μεσογείου που τόσο τον μάγευαν.
Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο ωστόσο είμαι βέβαιος , ότι η προσφορά του θα συνεχίσει στην τοπική μας κοινωνία μέσα από τα παιδιά και τα εγγόνια του , αλλά και μέσα από την πολύτιμη γνώση και εμπειρία που αφήνει ως παρακαταθήκη στη ναυτοσύνη του τόπου μας .
Για άλλη μια φορά τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια του εκλιπόντος και ας είναι αιώνια η μνήμη του.

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων

Δημήτριος Ελ. Διακομιχάλης

Διαβάστηκε 919 φορές